ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΛΕΥΡΩΝ
Πρωταρχικοί παράγοντες επιτυχίας των αλεύρων «Σαραντόπουλου» είναι η σταθερότητα, η προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών, ο διαρκής ποιοτικός έλεγχος σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας κι η διασφάλιση ποιότητος των τελικών προϊόντων.
Η γκάμα των αλεύρων Σαραντόπουλου περιλαμβάνει όλες τις χρήσεις αρτοποιϊας, ζαχαροπλαστικής κι εξειδικευμένων χρήσεων, καθώς κι άλευρα φύλλου, σφολιάτας, τσουρεκιού. Η επιχείρηση λαμβάνοντας υπόψη τις παραγωγικές ανάγκες και τις πρακτικές των βιοτεχνών επαγγελματιών, τις διατροφικές συνήθειες και τις ιδιαιτερότητες των καταναλωτών και σταθμίζοντας τις αλλαγές που συμβαίνουν στο χώρο, ανταποκρίνεται και προχωρά σε επενδύσεις για τη δημιουργία νέων πρωτοποριακών προϊόντων.
Τα προϊόντα «Σαραντόπουλου» είναι πιστοποιημένα κατά το απαιτητικό πρότυπο FSSC 22000 (Food Safety System Certification 22000), με το οποίο τηρούνται οι απαιτήσεις του ISO 22000:2005, ISO/TS 22002-1 κι οι επιπλέον απαιτήσεις του FSCC 22000. Επίσης εφαρμόζεται το σύστημα HACCP. Τέλος, όλα τα προϊόντα «Σαραντόπουλου» αποτελούν αποτέλεσμα εγχώριας άλεσης σίτου.

ΑΛΕΥΡΑ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ

ΑΛΕΥΡΙ ΕΙΔΙΚΟ Τ.70% POWER
Αλεύρι με μεγάλη δύναμη και μεγάλη απορρόφηση νερού . Είναι ένα 70ρι Δυνατό από εκλεκτά στάρια με συμπεριφορά 55ριού, ιδανικό για ταχυζυμωτήριο και ζυγοκοπτικό. Έχει υψηλές αντοχές για γραμμές που παράγουν ψωμάκια τύπου κάιζερ, τοστ, ψωμάκια σάντουιτς, χάμπουργκερ κι ανάλογα προϊόντα.

ΑΛΕΥΡΙ Τ.70% ΔΥΝΑΤΟ
Αλεύρι δυνατό, το οποίο δίνει λείο ελαστικό ζυμάρι που αντέχει στην καταπόνηση. Είναι κατάλληλο για ταχυζυμωτήρια ή κύλινδρο και δίνει λευκό ψωμί με εξαιρετική κυψέλωση, μεγάλη διόγκωση και λεπτή κόρα. Διατηρεί την αντοχή του στη μηχανική επεξεργασία. Είναι επίσης κατάλληλο για πρόσμιξη με διάφορους τύπους χωριάτικων αλεύρων για προζυμένιο και σύμμεικτο ψωμί, για βιοτεχνικά αρτοσκευάσματα που απαιτούν διόγκωση τύπου Κάιζερ, σάντουιτς κι ανάλογων.

ΑΛΕΥΡΙ Τ.70% ΣΤΑΝΤΑΡ
Αλεύρι μέσης δύναμης για ευκολοδούλευτο εύπλαστο ζυμάρι σε παλαιού τύπου ζυμωτήρια. Αντέχει και σε ζυμωτήρια σπιράλ, για την παραγωγή νόστιμου αφράτου ψωμιού με καλή κυψέλωση και μεγάλη διόγκωση. Χρησιμοποιείται επίσης για να παράγει μπαγκέτα, ψωμάκια σάντουιτς, αρτοσκευάσματα όπως ελιόψωμα, σταφιδόψωμα και σε ανάμιξη με κίτρινα άλευρα δίνει εξαιρετικό προζυμένιο και σύμμεικτο ψωμί.

ΑΛΕΥΡΙ Τ.70% ΑΠΛΟ
Αλεύρι μαλακό για παραδοσιακά ζυμωτήρια. Δίνει ζυμάρι αφράτο για πλάσιμο στο χέρι ή στην κλασσική πλαστική. Συνδυάζεται με αλεύρι χωριάτικο κίτρινο και δίνει το παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί με μεγάλη κυψέλωση, τραγανή κόρα και παραδοσιακή γεύση. Ιδανικό για ξυλόφουρνο και για ζυμωτό χειροποίητο ψωμί στο σπίτι. Επίσης είναι το καλύτερο αλεύρι για χειροποίητο χωριάτικο φύλλο για πίττες.

ΑΛΕΥΡΙ Τ.70% ΣΤΑΝΤΑΡ ΜΑΛΑΚΟ
Αλεύρι πολύ μαλακό για Ελληνικά παραδοσιακά ζυμωτήρια, για αργή ζύμωση, πάσα και φούρνισμα με το φτυάρι. Δίνει χειροποίητο παραδοσιακό ψωμί με μεγάλη κυψέλωση στην ψίχα και γυαλιστερή κόρα με ζωντανό χρώμα. Συνδυάζεται με άλλα 70ρια για να «στρώνουνε» και με άλευρα σκληρού σίτου για χωριάτικο, προζυμένιο και σύμμεικτο ψωμί. Φτιάχνει χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης, σταφιδόψωμα και λουκουμάδες.

ΑΛΕΥΡΙ ΠΙΤΤΟΠΟΙΪΑΣ
Αλεύρι φτιαγμένο με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, ώστε να είναι ιδανικό για πίτες σουβλάκι, Αραβικές και Κυπριακές πίτες.

ΑΛΕΥΡΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ – ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΑ

ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Μαλακό αλεύρι για κουλουράκια, βουτήματα, Σμυρναίικα, πτιφούρ, παντεσπάνια, κέικ, βάφλες, χωνάκια παγωτού, κρέμες ζαχαροπλαστικής, μπεσαμέλ, σουδάκια, εκλεράκια και πολλά ακόμη είδη Αρτοζαχαροπλαστείου. Είναι αλεύρι ειδικά φτιαγμένο για να δουλεύεται χωρίς να σφίγγει και να “κορδάρει”.

ΑΛΕΥΡΙ Π. ΦΥΛΛΟΥ
Αλεύρι πολυτελείας φύλλου. Ειδικό για παραγωγή ζύμης κουρού, μιλφέιγ και Γαλλικής σφολιάτας, νωπής ή κατεψυγμένης.

ΑΛΕΥΡΙ Π 55%
Αλεύρι πολυτελείας με μεγάλη αντοχή, για ψωμί πολυτελείας, κουβέρ, σάντουιτς, μαργαρίτες, φρυγανιές, ψωμί για τοστ, ψωμάκια σάντουιτς, πίτσα, πεϊνιρλί, λουκουμάδες και πολλά άλλα αρτοσκευάσματα. Έχει μεγάλη απορροφητικότητα νερού και δίνει προϊόν με μεγάλη διόγκωση κι εξαιρετικά λευκό, λόγω του χαμηλού τραβήγματος.

ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
Είναι κλασικό προϊόν. Χρησιμοποιείται για να παράγει κρέμες ζαχαροπλαστικής, γαλακτομπούρεκο, μελομακάρονα, χειροποίητο τραχανά, μακαρόνια, χυλοπίτες. Παράγεται από επιλεγμένα σκληρά στάρια για να έχει το προϊόν τις ιδιότητες που χρειάζονται για όλες τις παραπάνω εφαρμογές.

ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ
Είναι επίσης κλασικό προϊόν. Έχει επιλεγμένη κοκκομετρία για να είναι κατάλληλο για να παράγει σιμιγδαλένιο χαλβά, σάμαλι, ραβανί.

ΚΙΤΡΙΝΑ ΑΛΕΥΡΑ

ΑΛΕΥΡΙ Μ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
Αλεύρι από σκληρό σιτάρι, ψιλοαλεσμένο, ψιλοκοσκινισμένο, καθαρό, κίτρινο και φωτεινό. Δουλεύεται γρήγορα κι εύκολα μόνο του. Έχει μεγάλη απορροφητικότητα σε νερό, αντέχει τα ζυμώματα, κρατάει στον πάγκο και στη στόφα, αντέχει την αργή ζύμωση. Ιδανικό για χωριάτικο ψωμί, εύγευστο, με κίτρινη ψίχα, με καλή κυψέλωση, ξανθόχρωμη κόρα και μεγάλη διόγκωση. Δουλεύεται σε χειροποίητα και χωριάτικα ψωμιά, ζυμωτό ψωμί, χειροποίητο χωριάτικο, ελαιόψωμο, τυρόψωμο κι ανάλογα προϊόντα.

ΑΛΕΥΡΙ Μ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ EXTRA
Είναι το κλασσικό κίτρινο χωριάτικο αλεύρι, κι έχει μεγάλη απορροφητικότητα νερού. Αντέχει το χτύπημα στα ταχυζυμωτήρια και δουλεύεται εύκολα με όλα τα 70ρια. Δίνει ψωμί με τραγανή κόρα, με σκάσιμο και υπέροχη γεύση και άρωμα. Χρησιμοποιείται για χωριάτικα αρτοσκευάσματα που θέλουμε να έχουν μεγάλο όγκο αλλά και σε πρόσμιξη με άλευρα ολικής για καλύτερη κόρα και γεύση.

ΑΛΕΥΡΙ Μ. ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΩΤΟ
Αλεύρι κίτρινο σιμιγδαλωτό, χονδρόκοκκο, εύκολο στην επεξεργασία, ιδανικό για ψωμί χωριάτικο προζυμένιο με κίτρινη ψίχα, τραγανή κόρα και μεγάλη διόγκωση. Χρησιμοποιείται ακόμη και για να βελτιώνει το χαρμάνι του χειροποίητου χωριάτικου.

ΑΛΕΥΡΙ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟY ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΟ
Αλεύρι από σιτάρι σκληρό ολικής άλεσης. Είναι το παραδοσιακό αλεύρι πετρόμυλου που περιέχει τις φυτικές ίνες του φλοιού του σίτου, με τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία τους. Ξεχωριστό αλεύρι που δίνει ξεχωριστό άρωμα και γεύση στο ψωμί. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται και σε πρόσμιξη με άλλα κίτρινα άλευρα ή με τύπου 70% δυνατά άλευρα.

ΑΛΕΥΡΙ ΕΙΔΙΚΟ “ΕΤΟΙΜΟ” ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
Είναι αλεύρι έτοιμο για ζύμωμα. Δε χρειάζεται ανάμιξη με άλλα άλευρα ή βελτιωτικό. Απλά προστίθεται αλάτι και μαγιά. Ειδικά φτιαγμένο για ταχυζυμωτήρια και μικρούς χρόνους ξεκούρασης. Δίνει σύμμικτο ψωμί, αφράτο, με ωραία κυψέλωση, λεπτή και τραγανή κόρα. Το καλύτερο αλεύρι για συνδυασμό με άλλα υλικά και την παραγωγή ελαιόψωμου, τυρόψωμου, κριτσινιών, κουλουριών, σάντουιτς κι άλλων ανάλογων προϊόντων.

ΑΛΕΥΡΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ

ΑΛΕΥΡΙ ΣΠΕΣΙΑΛ ΦΥΛΛΟΥ
Αλεύρι με υψηλό πρωτεϊνικό περιεχόμενο που συνδυάζει ελαστικότητα και αντοχή, για παραγωγή φύλλου τραβηχτού, ζύμης κουρού, μιλφέιγ, φυλλοποίησης για τυρόπιτα, για προϊόντα νωπά ή κατεψυγμένα.

ΑΛΕΥΡΙ Π. ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
Αλεύρι για εφαρμογές ανάλογες του Π. Φύλλου, με ακόμη υψηλότερο πρωτεϊνικό περιεχόμενο. Ιδανικό για βιομηχανική παραγωγή σφολιάτας. Διακρίνεται για την ελαστικότητα και την αντοχή του. Επίσης για προϊόντα νωπά ή κατεψυγμένα.

ΑΛΕΥΡΙ Π. ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ
Είναι από τα πλέον παραδοσιακά άλευρα της χώρας. Χρησιμοποιείται για παραγωγή φρυγανιάς, τοστ, κριτσινιών, άρτων, λευκού αφράτου ψωμιού φόρμας κι αρτοσκευασμάτων πολυτελείας. Επίσης παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την ενίσχυση άλλων αλεύρων.

ΑΛΕΥΡΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΕΞΤΡΑ ΦΥΛΛΟΥ
Αλεύρι με εξαιρετικά μεγάλο πρωτεϊνικό περιεχόμενο που συνδυάζει ελαστικότητα κι αντοχή. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή βιομηχανικής ζύμης, φυλλοποίησης για τυρόπιτα, Γαλλική σφολιάτα ή κρουασάν και για προϊόντα τόσο τυποποιημένα όσο και κατεψυγμένα.

ΑΛΕΥΡΙ Π ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Αλεύρι τ.ΑΜΕΡΙΚΗΣ με το μέγιστο πρωτεϊνικό περιεχόμενο που του δίνει ιδιαίτερη αντοχή. Παράγει τσουρέκια, βασιλόπιτες, κρουασάν, ψωμάκια κάιζερ, τοστ, μπαγκέτες, σάντουιτς, χάμπουργκερ κι είναι ιδανικό για απαιτητικές συνταγές και μεγάλες διογκώσεις.

ΕΙΔΙΚΑ ΑΛΕΥΡΑ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ

ΑΛΕΥΡΙ Τ.90% ΨΙΛΟ
Αλεύρι ολικής άλεσης από διαλεγμένα μαλακά στάρια. Το πίτυρο είναι ψιλοκομμένο και το αλεύρι έχει υψηλή διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Αλεύρι κατάλληλο για την παρασκευή νόστιμου μαύρου ψωμιού κι αρτοσκευασμάτων ολικής άλεσης.

ΑΛΕΥΡΙ Τ.90% ΣΚΟΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ
Αλεύρι ολικής άλεσης, από ανάλογα διαλεγμένα μαλακά στάρια. Είναι σκούρο με χονδροκομμένο πίτυρο, επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες κι υψηλή διατροφική αξία. Αλεύρι κατάλληλο για την παρασκευή υγιεινού μαύρου ψωμιού κι αρτοσκευασμάτων ολικής άλεσης, ιδανικό για τις σύγχρονες τάσεις υγιεινής διατροφής.

ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ PLUS
Ενισχυμένο αλεύρι ολικής άλεσης από μαλακά στάρια, πλούσιο σε πρωτεϊνικό περιεχόμενο, φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία. Έχει ιδιαίτερη αντοχή, ιδανικό για ψωμιά ολικής άλεσης με έντονη γεύση, πιτυρούχα ψωμάκια σάντουιτς , μπαγκέτες και φρυγανιά ολικής άλεσης.

ΑΛΕΥΡΑ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

ΑΛΕΥΡΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΣΙΚΑΛΕΩΣ
Αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης, ενισχυμένο, πλούσιο σε πρωτεϊνικό περιεχόμενο, φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία. Έχει ιδιαίτερη αντοχή, ιδανικό για ψωμιά σικάλεως ολικής άλεσης με έντονη γεύση. Επίσης χρησιμοποιείται για παξιμάδια, κριτσίνια, τοστ, μπαγκέτες, σάντουιτς και φρυγανιές σικάλεως, προσδίδοντας γεύση κι άρωμα.

ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
Αλεύρι κίτρινου καλαμποκιού. Κατάλληλο για ψωμί με χαμηλή γλουτένη και για σύμμικτα ψωμιά. Χρησιμοποιείται στο χαρμάνι του ψωμιού και του προσδίδει χαρακτηριστική γλυκιά γεύση κι έντονο άρωμα και χρώμα, διαφοροποιώντας και την υφή. Πρόσμιξη σε μεγάλη αναλογία δίνει παραδοσιακά καλαμποκόψωμα και πίτες.

ΑΛΕΥΡΙ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ
Αλεύρι ολικής άλεσης από κριθάρι, πλούσιο σε φυτικές ίνες με θρεπτικά στοιχεία ιδιαίτερα υψηλής διατροφικής αξίας. Προσδίδει χαρακτηριστική γεύση και χρησιμοποιείται για παραδοσιακά εφτάζυμα παξιμάδια και κριθαροκουλούρες.

ΑΛΕΥΡΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΙΚΑΛΗΣ
Μίγμα αλεύρων ολικής άλεσης, ενισχυμένο, πλούσιο σε πρωτεϊνικό περιεχόμενο, φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία, ειδικό για ιδιαίτερα βαριά Γερμανικά ψωμιά Βαυαρίας σε φόρμα ή καλαθάκια, με πολύ έντονη γεύση. Σε συνδυασμό με άλλα άλευρα χρησιμοποιείται για παραγωγή ιδιαίτερων αρτοσκευασμάτων όπως κριτσίνια, μπαγκέτες, σάντουιτς και Κάιζερ.

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ
Μίγμα αλεύρων ολικής άλεσης, ενισχυμένο, πλούσιο σε πρωτεϊνικό περιεχόμενο, φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία, στο οποίο έχει προστεθεί ειδικό μίγμα σπόρων, για πολύσπορα ψωμιά, κριτσίνια, μπαγκέτες, σάντουιτς και Κάιζερ.

ΑΛΕΥΡΙ ΤΣΙΑΠΑΤΑ
Αλεύρι ειδικό, για παραγωγή ψωμιού Ιταλικής τσιαπάτας ή Καμπαγιού. Παράγει ελαστική ζύμη με λεπτή κόρα κι απορροφά πολύ νερό.

ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΔΙΚΟΚΚΟ
Αλεύρι ολικής άλεσης από δίκκοκο σιτάρι, το οποίο αποτελεί το αρχέγονα καλλιεργούμενο σιτάρι. Αναφέρεται και ως Dingel ή Emmer. Είναι υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες και χρησιμοποιείται για την παρασκευή ψωμιών ιδιαίτερων διατροφικών απαιτήσεων.

ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ Σ
Βελτιωτικό αρτοποιείας που βελτιώνει τη συμπεριφορά των αλεύρων. Χρησιμοποιείται σε ποσοστό, ανάλογα με την αρχική βάση αλεύρου που χρησιμοποιεί ο επαγγελματίας.